Vi se nalazite na:  Početna  >  Offset štamparija

Offset štamparija

Štampani materijali

Štamparija FERAL printing d.o.o. Tešanj. Isporučujemo štampane materijale vrhunskog kvaliteta. Isporučujemo štampane matrijale na sve adrese u Bosni i Hercegovini. Poslujemo u Bosni i Hercegovini i široj regiji. Štamparija Bosna i Hercegovina.

Štamparija Sarajevo

Ukoliko posjetite bilo koju štampariju i zatražite štampanje vizit kartica ili kataloga  ponuditi će vam da štampa na papiru bude u tehnici štampe koja se naziva offset štampa. Offset štampa je najzastupljenija tehnika štampanja. Offset štampa je i jedna od najisplativijih i najbržih štamparskih tehnika, a primarno je namijenjena štampanju većih tiraža. Cijena offset štampe može biti i do nekoliko puta niža od drugih tehnika štampe. U osnovne karakteristike offset štampe spadaju vrhunski kvalitet štampe i postojanost odštampane slike na papiru. kao i velika iskoristivost papira na kojem se štampa. Kod offset štampe je opštepoznato da ploča koja se koristi u precesu štampe ima dug radni vijek i ako se pravilno rukuje s offset pločom može odštampati i do milion otisaka sa kvalitetnom offset štampom. Poseban akcenat kada je u pitanju offset štampa stavlja se na povoljnu štampu, povoljno štampanje i  kvalitet otiska. Za razliku od digitalne štampe velikog formata offset štampa je namijenjena za štampanje većih tiraža i količina štampanih materijala. 

Najčešće postavljana pitanja za štampariju

Tehnika offset štampe se koristi kada se štampaju veće količine ili tiraži štampanih materijala. Kvalitetna i povoljna štampa je osnovna karakteristika offset štampe kao i postojanost otiska.

Offset ploče su tanke aluminijumske ploče koje se koriste u offset štampi. Grafička prirepma se pomoću CTP uređaja prenosi na offset ploče, a offset ploče štampu prenose na offset gumu koja otisak prenosi na papir i tako se dobija odštampan otisak.

Prepust za obrezivanje je prepust na papiru koji se ostavlja tokom izrade grafičke pripreme za štampu i služi za finalno obrezivanje štampanih materijala na finalnu mjeru.

E slika
VRLO DOBRO
4.5/5

Bazirano na 483 recenzije

VRLO DOBRO
4.4/5

“Uvijek sam jako zadovoljan, prije svega jer se naljepnice lahko kidaju i zaljepljuju.” 17.0.10.2022.

VRLO DOBRO
4/5

Hvala na stručnom savjetu i super brzoj isporuci…” 14.09.2022.

VRLO DOBRO
4.4/5

“Roba vrlo dobra, cijena i dostava dobra. Dodatno pojašnjavanje nije potrebno.” 07.09.2021.

ODLIČNO
5/5

“Perfektno – dostava za 2 dana – bila je gotovo nevjerovatna, odmah smo napravili drugu narudžbu.”