Vi se nalazite na:  Početna  >  Štampa velikog formata

Digitalna štampa velikog formata

Digitalna štampa velikih formata do 3,2m

Digitalna štampa velikih formata je vjerovatno najprimjnjivija i najvidljivija vrsta štampe u cjelokupnoj grafičkoj industriji. Digitalna štampa velikih formata obuhvata širok spektar grafičkih usluga koje firme trebaju za moderno poslovanje. Štamparija FERAL printing d.o.o. Sarajevo nudi sve što digitalna štamparija može ponuditi.

Šta je digitalna štampa velikog formata?

Digitalna štampa velikog formata u vremenu savremenog oglašavanja i marketing kampanja ima široku primjenu i koristi se se za izradu za city light posteri, bilbordi, brendiranja vozila, brendiranja izloga, ceradni banneri itd. Štampa velikog formata omogućava da na efikasan način reklamirate svoj posao. Bilo da poslujete u građevinskoj industriji, farmaceutskoj industriji, marketing sektoru, proizvodnji. U nekom trenutku ćete trebati štampu na foliji, brenidranje auta, izradu ceradnih bannera, katanje slova na vozila, brendiranje poslovnica ili nešto drugo iz naše ponude. Digitalnu štampu vršimo tzv. eko solvent i UV bojama koje su ekološki prihvatljive i bez neugodnog mirisa. Na taj način smo u mogućnosti brendirati i unutrašnje prostorije kao i vanjske prostore. 

Digitalna štampa na pločastim materijalima

Direktna digitalna štampa na pločastim materijalima je jedan od segmenata digitalne štampe velikih formata. Digitalna štampa na pločastim materijalima je široko primijenjena tehnika i vrsta štampe i moderno poslovanje je gotovo nezamislivo bez nje. U retail sektoru opremanje modernih maloprodajnih objekata je nemoguće bez štampe na pločastim materijalima. Postoji nekoliko vrsta pločastih materijala koj su najpogodniji za ovu vrstu štampe: forex, kapa fix, alubond i drvo. Neki od ovih pločastih materijala zadovoljiti će i najzahtijevnije kupce. Print na pločastim materijalima. 

Print na folijama, štampa na folijama

Digitalna štampa velikih formata podrazumijeva i štampu ili print na različitim vrstama PVC folija. PVC folije za brendiranje vozila ili brendiranje poslovnih prostora mogu biti u dvije varijante: matt pvc folija i gloss pvc folija za brendiranje. Na PVC folima se može štampati bilo koji dizajn po želji kupca. Odštampane PVC folije se mogu aplicirati na sve podloge koje su predviđene za brendiranje: poslovna vozila, staklene površine (izlozi), pločasti materijali, display sistemi (npr. promo štandovi). Prije same štampe i postavljanja PVC folije potrebno je napraviti grafički dizajn vizuala koji se brendira, te na adekvatan način pripremiti površine koje se brendiraju.

Print na ceradi, štampa na ceradi

Štampa na ceradi, print na ceradi je jedan mali segment digitalne štampe velikih formata. Izrada ceradnih bannera. Postoji nekoliko vrsta cerade od koji se izrađuju ceradni banneri: backlite cerada, blockour cerada, frontlit coatirana cerada, frontlit laminirana cerada, te mesh cerada ili tzv. šuljikava cerada. Svaka od ovih vrsta cerade se koristi za izradu ceradnih bannera određene namjene. Ukoliko se ceradni banner nalazi na nekom vjetrovitom mjestu onda se koristi mesh cerada ili tzv. šupljikava cerada. Ali bez obzira na vrstu cerade koja se koristi, ceradni banneri su najpopularniji proizvodi za vanjsko oglašavanje. Možemo štampati na ceradi širine 3,2 metra.

Najčešće postavljana pitanja za štampariju

U digitalnoj štampi velikog formata u našoj štampariji možete štampati na foliji, štampati na ceradi, štampati na blue back papiru, štampati na city light papiru.

Sve odštampane materijale dostavljamo na adrese u BiH. Pored dostave vršimo i postavku folija, cerada i drugih materijala na svim lokacijama u BiH.

Boje kojima vršimo digitalnu štampu su bez mirisa i prihvaljive su za unutrašnje prostorije.

E slika
VRLO DOBRO
4.5/5

Bazirano na 483 recenzije

VRLO DOBRO
4.4/5

“Uvijek sam jako zadovoljan, prije svega jer se naljepnice lahko kidaju i zaljepljuju.” 17.0.10.2022.

VRLO DOBRO
4/5

Hvala na stručnom savjetu i super brzoj isporuci…” 14.09.2022.

VRLO DOBRO
4.4/5

“Roba vrlo dobra, cijena i dostava dobra. Dodatno pojašnjavanje nije potrebno.” 07.09.2021.

ODLIČNO
5/5

“Perfektno – dostava za 2 dana – bila je gotovo nevjerovatna, odmah smo napravili drugu narudžbu.”