Vi se nalazite na: Početna > Štampanje letaka flyera

Letak

Štampanje izrada letaka letaka

Izaberite format letka

ŠTAMPANJE LETAKA

Letak ili flyer, jedan je od štampanih materijala koji šire informacije u obliku poruka, reklama ili najava. Letak je dostupan na prodajnim mjestima, a najčešće se distribuira na ulici ili poštom. To letke čini savršenim za skretanje pažnje na događaje, promocije, cijene ili savjete za različite ciljne gupe kupaca.

Koji format letaka treba da štampate? Ovo je osnovno pitanje koje se postavlja prilikom odabira formata letka. Mali i praktični formati kao što su DIN-A7 ili DIN-A8 idealni su za brze reklamne  kampanje u gradu. Na prodajnom mjestu može biti malo upečatljivije imati letke štampane u DIN A5 ili DIN long formatu i na taj način pobuditi interes potencijalnih kupaca. Ukoliko želite veću pažnju kupaca preporučujemo da svoj dizajn odštampate u većem formatu letka tipa A4. Usput, naši kupci najčešće naručuju letake u klasičnom A5 i A4 formatu.

Kao vaš pouzdan partner za štampu, vaše letake uvijek štampamo u visokom kvalitetu i po povoljnim cijenama. Naše klasične letake možete naručiti i putem interneta od količine od 1000 do maksimalno 500.000 komada.

SAVJETI ZA IZBOR VRSTE PAPIRA

Najčešći papir za letke je kunstdruck papir. Zbog svoje glatke površine kunstdruck papir reflektuje svjetlost bolje od ostalih vrsta papira i time čini živopisne boje. Nasuprot kunstdrucku reciklirani papir prikazuje boje manje intenzivno, ali je posebno ekološki prihvatljiv. Izbor vrste papira na kraju ovisi o vašim ličnim preferencijama i vrsti i lokaciji vaše marketinške kampanje.

GRAMATURA PAPIRA ZA ŠTAMPANJE LETAKA

Gramatura papira, tj. debljina papira koju odaberete za štampanje letaka utiče prije svega na kvalitet i izgled letka. Što je veća debljina papira, to je letak čvršći. Kao rezultat toga leci obično izgledaju eksluzivnije u rukama primaoca. Najčešće gramature papira na kojima se leci štampaju su 115 g/m² i 130 g/m². Također su popularni i leci na gramaturi papira 250 g/m² u DIN long formatu koji su idealni za distribuciju po haustorima i poštanskim  sandučićima. 

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA ZA LETKE

Najisplatnije je da se uklopite u dimenzije nekog standardizovanog letka. Naravno, vi možete i sami odrediti dimenzije vašeg letka ali to povećava troškove jer se ostatak papira koji je izvan formata baca.

Zahvaljujući vrhunskom prikazu u boji, sjajni papir sa sjajnim premazom – kunstdruck idealan je za letke koji se fokusiraju na dizajn. Ako više volite diskretniji izgled s manje refleksije, koristite mat papir za štampanje letka.

Nakon štampanja leci se obrezuju na konačan format. Prepust služi kao prostor za moguće razlike u obrezivanju. Također imajte na umu i margine na letku. Sadržaj letka treba biti najmanje 5 mm od konačnog formata.

Poštovani, ukoliko nemate grafički dizajn (pripremu) mi vam možemo ponuditi profesionalnu uslugu grafičkog dizajna za sve promo materijale.

Poštovani, tokom narudžbe možete naglasiti kako želite da vam letci budu zapakovani u paketima.

Pitanja feral
E slika
VRLO DOBRO
4.5/5

Bazirano na 452 recenzije

VRLO DOBRO
4.4/5

“Uvijek sam jako zadovoljan, prije svega jer se naljepnice lahko kidaju i zaljepljuju.” 02.12.2020

VRLO DOBRO
4/5

Hvala na stručnom savjetu i super brzoj isporuci…” 14.11.2020

VRLO DOBRO
4.4/5

“Roba vrlo dobra, cijena i dostava dobra. Dodatno pojašnjavanje nije potrebno.” 07.09.2020

ODLIČNO
5/5

“Perfektno – dostava za 2 dana – bila je gotovo nevjerovatna, odmah smo napravili drugu narudžbu.” 28.07.2019