Vi se nalazite na:  Početna  >  Afiše / leafleti

Tri fold letci afiše

Tri fold letci afiše

Half fold leci afiše

Tri fold letci afiše

Štampanje trifold letaka

Osnovna razlika između tri fold letci afiše i trifold afiša je u doradi. Dok se leci štampaju jednostrano ili obostrano i obrezuju na finalnu dimneziju, afiše se presavijaju dva ili više puta. Još jedna osobina afiša je broj stranica. Letak ima maksimalno dvije stranice, a afiše imaju više stranica koje možete popuniti segmentiranim sadržajem, slikama ili tekstom. Broj stranica na afišama može biti od 6 – 8  zavisno od formata kojeg odaberete. 

Voljeli biste imati svoje odštampane letke, ali nemate grafički dizajn/pripremu? Koristite našu ponudu grafičkog dizajna i olakšajte sebi cijeli postupak. I ovdje imate mogućnost izbora različitih vrsta papira. 

Dimenzije formati trifold letaka ili afiša

U našoj štampariji možete štampati afiše u različitim formatima. Najpopularniji preklopljeni leci ili afiše kod naših kupaca su šestostrane presavijene afiše u DIN Long formatu (100x210mm) i četverostrane afiše u A4 i A5 formatu. Vrsta preklopa koji se može odabrati ovisi o broju stranica na afiši. Takozvano harmonika savijanje gdje se napravi pregib u sredini papira tako da stranice mogu ležati paralelno jedna s drugoj, dostupan je samo za letke sa šest ili osam stranica. U zavisnosti od formata i način savijanja/preklapanja se mijenja. Ovdje se često koristi način savijanja takozvano zamotavanje, gdje se preklop ne savija na sredini listova papira, već se dijeli i presavija na trećine (dvostruko presavijanje) ili četvrtine (trostruko presavijanje), ovisno o broju potrebnih stranica.

Vrste i debljine papira za trifold letke

Naši kupci najčešće štampaju klasične trifold letke afiše sa finalnom doradom obrezivanja i pakovanja. Ovdje možete birati između kunstdruck sjajnog ili matt papira. Nudimo vrste papira koje su dostupne u različitim gramaturama. Najpopularniji papir u kategoriji standardni letak je kunstdruck papir od 135 g/m². Svako ko želi imati odštampane tri foldletke afiše i želite im dati posebno kvalitetan izgled to može postići odabirom debljeg papira i plastifikacijom sjajnom ili mat. Izbor papira za posebno kvalitetne afiše je ograničen na 250 g/m² ili 300 g/m².

Često posavljana pitanja za trifold letke

Kada želite prikazati više podataka (slika i teksta) u segmentiranim cjelinama npr. sektore poslovanja ili proizvodni program.

Debljina papira ne smije biti preniska ili previsoka. U našoj štampariji dostupni su papiri s gramažom između 90 i 300 g/m². Posebno preporučujemo gramature 135 i 170 g/m².

Ako nemate grafički dizajn/pripremu obratite nam se s upitom i ponuditi ćemo vam nekoliko rješenja.

Kada afiše stignu na vašu adresu već su savijene i upakovane.

Afiša se može koristiti na različite načine. Ovisno o tome želite li smjestiti puno ili malo informacija i slika, trebali biste odabrati odgovarajući format. A4 format nudi mnogo prostora i idealno ga se može koristiti za afiše. Formati DIN long i DIN A6 idealni su za info letke koje želite slati poštom.

E slika
VRLO DOBRO
4.5/5

Bazirano na 483 recenzije

VRLO DOBRO
4.4/5

“Uvijek sam jako zadovoljan, prije svega jer se naljepnice lahko kidaju i zaljepljuju.” 17.0.10.2022.

VRLO DOBRO
4/5

Hvala na stručnom savjetu i super brzoj isporuci…” 14.09.2022.

VRLO DOBRO
4.4/5

“Roba vrlo dobra, cijena i dostava dobra. Dodatno pojašnjavanje nije potrebno.” 07.09.2021.

ODLIČNO
5/5

“Perfektno – dostava za 2 dana – bila je gotovo nevjerovatna, odmah smo napravili drugu narudžbu.”