Vi se nalazite na:  Početna  >  Štampanje kataloga

Štampanje kataloga

Štampanje izrada kataloga

Offset štampa kataloga

Ponuda vaše kompanije može se idealno predstaviti u visokokvalitetno odštampanom katalogu. Slike vaših proizvoda uz moderan grafički dizajn će izgledati odlično. Odštampane u intenzivnim bojama uz mogućnost biranja gloss ili matt papira. U štampariji FERAL možete štampati kataloge uz mogućnost biranja broja stranica, a to možete učiniti i sa debljinom (gramaturom) papira od 90g/m² do 350 g/m² u full kolor offset štampi. Svi katalozi se lijepe (meki uvez) ili klamaju žicom.

Vrsta uveza kataloga

Da bismo pojedinačne listove pretvorili u kataloge nudimo tri različite vrste uveza. Dvije od njih spadaju u kategoriju mekog veza: vruće topljeno ljepilo ili Hot Melt ljepila i PUR. HotMelt je termoplastična supstanca koja se nanosi vruća i tečna na listove papira i čvrsto ih spaja dok se hladi. Prednost ove metode lijepljenja je što se brošure odmah čvrsto ulijepe i stoga nije potrebno vrijeme sušenja ili stvrdnjavanja. To nam omogućava brzo štampanje, lijepljenje i slanje vaših kataloga. S druge strane, PUR je reaktivno ljepilo koje se stvrdne samo kada je ljepilo u kontaktu sa zrakom. Još jedna prednost PUR mekog uveza je čvrstoća ljepila. Stoga preporučujemo PUR meki uvez, posebno ako imate štampane kataloge koji bi trebali imati veću gramaturu papira.

Grafički dizajn kataloga

Ukoliko imate vlastiti biznis u proizvodnji, trgovini ili posredovanju i ako želite da imate vlastiti prfesionalno odštampan i pripremljen katalog onda ste na pravom mjestu. U našoj štampariji možete dobiti sve usluge koje su potrebne da biste takav katalog dobili. Pored same štampe i isporuke kataloga mi kao štamparija vam možemo ponuditi grafički dizajn i uslugu slikanja proizvoda i objekata. Pored kataloga dizajniramo i vizit kartice, letke, brošure, fascikle, reklamne vrećice, memorandume, knjige itd.

Najčešća pitanja za štampanje kataloga

Najčešći formati kataloga koji se štampaju u našoj štampariji su A4 ili A5. Vi imate mogućnost da birate štampanje kataloga u uspravnoj ili položenoj orijentaciji.

U našoj štampariji pri štampanju kataloga možemo ponuditi dvije vrste uveza kataloga, a to su tzv. klamanje (uvez žicom) i mehki uvez tj. uvez toplim ljepilom.

Ukoliko nemate pripremu mi vam možemo uraditi prfesionalnu pripremu za štampu za sve vaše štampane materijale.

U zavisnosti od broja komada i broja stranica rok isporuke se kreće od 5-7 radnih dana.

E slika
VRLO DOBRO
4.5/5

Bazirano na 483 recenzije

VRLO DOBRO
4.4/5

“Uvijek sam jako zadovoljan, prije svega jer se naljepnice lahko kidaju i zaljepljuju.” 17.0.10.2022.

VRLO DOBRO
4/5

Hvala na stručnom savjetu i super brzoj isporuci…” 14.09.2022.

VRLO DOBRO
4.4/5

“Roba vrlo dobra, cijena i dostava dobra. Dodatno pojašnjavanje nije potrebno.” 07.09.2021.

ODLIČNO
5/5

“Perfektno – dostava za 2 dana – bila je gotovo nevjerovatna, odmah smo napravili drugu narudžbu.”