Vi se nalazite na:  Početna  >  Memorandumi

Memorandumi

Štampanje memoranduma

Štampanje memoranduma

Bilo da se radi o malim preduzećima, srednjim preduzećima ili velikim korporacijama u mnogim kompanijama memorandumi se i dalje koriste u dnevnoj korespondenciji uz e-mailove. Uz vizitke i blokove s logotipom, memorandumi sa korporativnim dizajnom dio su osnovne poslovne opreme jer poslovna pisma poput računa i važnih podataka o klijentima ne šalju se na praznom listu papira. Za poslovnu prepisku kompanije obično memorandume odštampane u A4 formatu. Zahvaljujući korporativnom dizajnu pošiljatelj pisma je na prvi pogled vizuelno prepoznatljiv poslovnim partnerima i kupcima. Kod štampe memoranduma su važani dizajn, odabrani format i vrsta papira. Na primjer, ako šaljete poštanske pošiljke novim kupcima, vaš memorandum je prvi kontakt. Vaši memorandumi su još više upečatljivi ako su usklađeni sa kovertama na kojima je odštampan vaš korporativni dizajn.

Vrsta papira za memorandume

U poslovnoj korespondenciji koristimo memorandume za slanje posebno važnih pisama namjere, obavještenja, faktura itd. Zašto? Budući da želimo naglasiti naše poruke, ne želimo ih izjednačavati sa e-mailovima koje šaljemo svake minute. To je razlog zašto biste trebali štampati ekskluzivne memorandume koji su posebni i prepoznatljivi. To je moguće ukoliko izaberete ekskluzivni papir. Svi papiri su pogodni za inkjet štampače i za uobičajeno slanje, tako da se mogu koristiti u svakodnevnoj poslovnoj korespondenciji.

Savjet: U našoj opsežnoj karti uzorka papira pronaći ćete naš kompletan asortiman radova i tehnika dorade. To olakšava odluku za pravi materijal!

Štampanje memoranduma na offset papiru

Vaši memorandumi mogu ostaviti profesionalni dojam čak i bez ekskluzivnog papira. Najčešće u kancelarijama je papir u obliku memoranduma štampan na offset papiru s gramaturom od 80 g / m² ili 90 g / m². Prednost ovog izbora: Ukoliko koristite ovaj papir dobijate najbolji odnos cijena-kvalitet. Možemo vam ponuditi štampu memoranduma koji se štampa u jednoj, dvije ili četiri boje na prednjoj i ili zadnjoj strani.

Najčešće postavljana pitanja za memorandume

Možete štampati u jednoj, dvije, tri ili četiri boje.

Najoptimalniji papir za memorandume je papir offset 80 g/m².

Ako nemate grafički dizajn/pripremu obratite nam se s upitom i ponuditi ćemo vam nekoliko rješenja.

Nisu  izbušeni, ali i to možete zahtijevati ukoliko vam je potrebno.

Memorandumi se poručuju posebno, a u koliko želite i koverte uz memorandume dodatno se naručuju.

E slika
VRLO DOBRO
4.5/5

Bazirano na 483 recenzije

VRLO DOBRO
4.4/5

“Uvijek sam jako zadovoljan, prije svega jer se naljepnice lahko kidaju i zaljepljuju.” 17.0.10.2022.

VRLO DOBRO
4/5

Hvala na stručnom savjetu i super brzoj isporuci…” 14.09.2022.

VRLO DOBRO
4.4/5

“Roba vrlo dobra, cijena i dostava dobra. Dodatno pojašnjavanje nije potrebno.” 07.09.2021.

ODLIČNO
5/5

“Perfektno – dostava za 2 dana – bila je gotovo nevjerovatna, odmah smo napravili drugu narudžbu.”