Vi se nalazite na:  Početna  >  Offset štamparija  >  Štampanje letaka

Štampanje letaka flajera

Štampanje letaka

Štampanje letaka

Štampanje svih vrsta letaka po najpovoljnijim cijenama. Izrada letaka je savršen način za skretanje pažnje na promocije, cijene ili savjete za različite ciljne gupe kupaca. Koji format letaka štampati? Praktični formati letaka kao što su A5 ili A4 su idealni za brze reklamne kampanje u gradu. Na prodajnom mjestu može biti malo upečatljivije imati letke štampane u A5 ili Long formatu i na taj način pobuditi interes potencijalnih kupaca. Ukoliko želite veću pažnju kupaca preporučujemo da letke odštampate u većem formatu A4. Naši kupci najčešće naručuju letake u klasičnom A5 i A4 formatu. Štampanje letka Sarajevo.

Štampanje letaka i flajera

Najčešći papir za štampanje letaka je kunstdruck papir zbog svoje glatke površine. Kunstdruck papir za štampanje letaka reflektuje svjetlost bolje od ostalih vrsta papira te time čini živopisnije boje. Kunstdruck papir prikazuje boje intenzivno. Izbor vrste papira za štampanje letaka na kraju zavisi od ličnih preferencija te vrsti i lokaciji vaše marketinške kampanje. U štampariji FERAL možete naručiti letke u više boja, a možete štampati letke obostrano ili jednostrano. Najpopularniji papir za letke je kunstdruck 115 gr, a ukoliko su vam potrebni malo čvršći leci onda imate opciju da birate gramaturu papira od 90 gr do 300 gr. Štampanje letaka Tuzla.

Štampanje letaka sarajevo

Gramatura papira to jest debljina papira koju odaberete za štampanje letaka utiče prije svega na kvalitet i izgled letaka. Što je veća debljina papira to je letak čvršći. Kao rezultat toga leci obično izgledaju eksluzivnije u rukama primaoca. Najčešće gramature papira na kojima se leci štampaju su 115 g/m² i 130 g/m². Također su popularni i leci na gramaturi papira 250 g/m² u DIN long formatu koji su idealni za distribuciju po haustorima i poštanskim  sandučićima. Štampanje letaka Zenica.

Najčešća pitanja za štampanje letaka

Najisplatnije je da se uklopite u dimenzije nekog standardizovanog letka. Naravno, vi možete i sami odrediti dimenzije vašeg letka ali to povećava troškove jer se ostatak papira koji je izvan formata baca.

Zahvaljujući vrhunskom prikazu boja, gloss papir sa gloss premazom – kunstdruck idealan je za letke koji se fokusiraju na dizajn. Ako više volite diskretniji izgled s manje refleksije, koristite matt papir za štampanje letka.

Nakon štampanja leci se obrezuju na finalne dimenzije. Prepust služi kao prostor za moguće razlike u obrezivanju. Također imajte na umu i margine na letku. Sadržaj letka treba biti najmanje 5 mm od konačnog formata letka.

Poštovani, ukoliko nemate grafički dizajn (pripremu) mi vam možemo ponuditi profesionalnu uslugu grafičkog dizajna za sve promo materijale.

Poštovani, tokom narudžbe letaka možete naglasiti kako želite da vam letci budu zapakovani u paketima.

E slika
VRLO DOBRO
4.5/5

Bazirano na 483 recenzije

VRLO DOBRO
4.4/5

“Uvijek sam jako zadovoljan, prije svega jer se naljepnice lahko kidaju i zaljepljuju.” 17.0.10.2022.

VRLO DOBRO
4/5

Hvala na stručnom savjetu i super brzoj isporuci…” 14.09.2022.

VRLO DOBRO
4.4/5

“Roba vrlo dobra, cijena i dostava dobra. Dodatno pojašnjavanje nije potrebno.” 07.09.2021.

ODLIČNO
5/5

“Perfektno – dostava za 2 dana – bila je gotovo nevjerovatna, odmah smo napravili drugu narudžbu.”