Vi se nalazite na: Početna > Knjige > Izdavaštvo

Izdavaštvo izdavanje knjiga i publikacija

Izdavaštvo izdavanje knjiga je djelatnost iidavačke kuće FERAL.

Veliki broj autora širom Bosne i Hercegovine je izdavaštvo izdavanje knjiga je povjerilo našoj štampariji.

Ukoliko imate namjeru za izdavaštvo izdavanje knjiga i publikacija onda imate sreće da ste na ovoj stranici jer ste na par koraka do toga da vašu odštampanu knjigu držite u ruci. Ukoliko imate završen materijal u formi gotove pripreme za štampu to nam u mnogome olakšava posao, ali u koliko nemate pripremu i prelom knjige za štampu naša štamparija će uraditi grafički prelom knjige.

Izdavanje knjiga i publikacija
Izdavanje knjiga i publikacija
Izdavanje knjiga i publikacija

Izdavaštvo izdavanje

Knjige i druge publikacije u štampariji FERAL najčešće štampa univerzitetsko nastavno osoblje. U našoj štampariji štampaju stručnu literaturu, publikacije, udžbenike i časopise. Vrlo brzo štampamo i isporučujemo knjige i publikacije kao i priručnike za nevladine organizacije. Pored samostalnih književnika u našoj štampariji knjige štampaju i izdavačke kuće. Štampamo i stručnu literaturu kao i monografije. Islamska literatura je vrlo česta među naslovima naših izdanja.

Izdavaštvo izdavanje knjiga tiraž

Štampamo velike, male i srednje tiraže knjiga i publikacija. Naša štamparija će vam pružiti savjetovanje o najboljem formatu knjige za vas, vrsti štampe za knjige, vrsti papira za knjige, uvezu knjige kao i o tiražu knjige ili publikacije. Tiraž knjige prilagođavamo svakom autoru. Svaki autor ima mogućnost doštampavanja knjige. Print on Demand znači da štampate onaj tiraž knjige koji je vama potreban. Zašto štampati 1000 knjiga ako je vama potrebno 300 primjeraka knjige. Time štedite i novac i prostor. Štamparija FERAL je regostrovana i kao izdvačka kuća i u skladu s time komuniciramo sa Nacionalnom i univerzitetskom bibliotekom u Sarajevu vezano za izdavanje CIP-a za publikaciju i ISBN broja. Također, po ptrebi, izrađujemo i barcode za publikaciju. 

Odaberite odgovoarajuću vrstu omota i format korice za vašu knjigu

Izrada omota knjige zavisi od vrste uveza knjige tj. da li je meki uvez knjige ili tvrdi uvez knjige. Završna dorada knjige je laminirana (plastificirana) korica. Laminacija ili plastifikacija pruža jako dobru zaštitu korice. Laminacija omota knjige pruža zaštitu od brisanja boje, lomljenja korice, otisaka pristiju i drugih vrsta oštećenja. Štamparija FERAL koristi toplu i hladnu vrstu plastifikacije za plastificiranje korca knjiga. Najčešći formati formati knjiga koje se štampaju su B5, A5 i A4. Knjige i druge publikacije mogu biti i drugih standardnih i nestandarnih formata. Autori knjiga i publikacija moraju format knjige prilagoditi nekom standardnom formatu knjige. 

Odaberite najbolju vrstu papira za vašu knjigu ili publikaciju

Papir koji se najčešće koristi za unutrašnje listove knjige je offset 80gr. Papir omota knjige kod tvrdog uveza je najčešće kunstdruck 150gr. Papir omota knjige kod mekog uveza je najčešće kunstdruck 350gr. Vrsta papira za knjigu kojdeg odaberte daje finalni izgled knjizi. Iz tog razloga štamparija FERAL autore knjiga savjetuje o svim tehničkim aspektima publikacije.

Ukoliko pišete knjigu ovo su koraci koje je potrebno napraviti:

Pisanje knjige

Pisanje knjige je kreativni proces svakog pojedincai to je jedini korak u kojem vam mi ne možemo pomoći.

Uređivanje knjige

Pisanje recenzije, pisanje predgovora, pisanje impresuma knjige, lektorisanje knjige, grafički prelom.

Štampanje knjige

Štamparija FERAL je specijalizovana za štampanje knjiga tvrdog i mehkog uveza uz vrhunsku uslugu.

Katalogizacija knjige

Ovo podrazumijeva dobijanje CIP-a i ISBN broj od nadležne biblioteke, a to je bitno zbog registacije knjige.

Plasman knjige

Nakon štampanje knjige slijedi promocija knjige, distribucija knjige, prodaja knjigei isporuka knjige kupcima.

Uvez knjige ili publikacije

Mehki / meki uvez

Meki uvez knjiga i publikacija je najpopularniji način uveza knjiga zbog odnosa cijene i kvaliteta. Knjižni blok je ljepilom uvezan u koricu što knjigu čini jako praktičnom za listanje i čitanje.

Tvrdi uvez

Tvrdi uvez je najkvalitetniji, a time i najskuplji uvezknjiga. Knjižni blok se šije koncem i ubacuje u tvrde korice od lepenke debljine 2mm. Pored tvrdih koricana knjižni blok se stavlja i pokazna vrpca i ukrasna traka.

Izdavanje knjiga i publikacija

Klmanje

Ukoliko je u pitanju publikacija sa manjim brojem strana onda se koristi klamanje. Nakon sabiranja listova i falcanja knjižni blok se uvezuje žičanim klamericama. Korice mogu biti deblje od listova.

Izdavanje knjiga i publikacija

Spiralni uvez

Spiralni uvez publikacija je jedan jako moderan i estetski lijep način uveza publikacija. Žičana spirala koja uvezuje publikaciju može biti u različitim bojama. Spirala prolazi kroz rupe na listovima koje se buše.

Načinite prvi krak i pošaljite upit za štampanje knjige
Najčešće postavljana pitanja za izdavanje knjige ili publikacije.

Za vanjski omot kocke se koristi papir kunstdruck 350gr, a za unutrašnje listiće se korisit papir offset 80gr.

Dimenzije reklamne kocke punjene papirom su 8 x 8 x 4 cm.

Najmanja količina brendiranih kocki za naručiti je 70 komada.

Poštovani, ukoliko nemate grafički dizajn (pripremu) mi vam možemo ponuditi profesionalnu uslugu grafičkog dizajna brendiranih kocki.

Rok isporuke odštampanih brendiranih kocki je 3-5 radnih dana.

E slika
VRLO DOBRO
4.5/5

Bazirano na 483 recenzije

VRLO DOBRO
4.4/5

“Uvijek sam jako zadovoljan, prije svega jer se naljepnice lahko kidaju i zaljepljuju.” 17.0.10.2022.

VRLO DOBRO
4/5

Hvala na stručnom savjetu i super brzoj isporuci…” 14.09.2022.

VRLO DOBRO
4.4/5

“Roba vrlo dobra, cijena i dostava dobra. Dodatno pojašnjavanje nije potrebno.” 07.09.2021.

ODLIČNO
5/5

“Perfektno – dostava za 2 dana – bila je gotovo nevjerovatna, odmah smo napravili drugu narudžbu.”