Vi se nalazite na:  Početna  >  Grafički dizajn

Grafički dizajn

Dizajn za štampu i online

Dizajn štampanih materijala

Dizajn za štampu je vrsta primijenjene umjetnosti koja najčešće uključuje kombinovanje tipografije, ilustracija, fotografija i štampe kako bi se vizuelnom komunikacijom prenijela neka ideja ili poruka, u svrhu informisanja, uvjeravanja ili edukacije. Ukoliko želite da štampate neke promo ili štampane materijale grafički dizajn je prvi korak koji morate obaviti. Grafički dizajn je i dizajniranje logotipa kompanije, dizajniranje memoranduma. Izrada dizajna za koverte, dizajniranje proizvodnih ili prezentacijskih kataloga za kompanije. Dizajn vizit kartica i svih drugih štampanih i promo materijala. Također dizajn je potreban i kod izrade materijala za društvene mreže. Smislen i odgovarajući grafički dizajn u mnogome utiče na prepoznatljivost kompanije ili brenda na tržištu. Ono što je jako bitno kod dizajniranja je da se prate svjetski trendovi u grafičkom dizajnu. Grafički studio u štampariji FERAL printing iz Tešnja već dugi niz godina zadovoljava i najzahtjevnije potrebe kupaca za grafičkim dizajnom. Polazeći od grafičkih rješenja koja su najprihavtljivija za kupca, te koja se najviše uklapaju u ukupnu sliku kompanije štamparija FERAL printing svojim kupcima nudi kompletno rješenje.

Dizajn za print

Postoji velika razlika između dizajna za print i dizajna za online društvene mreže. Grafički dizajn za štampane materijale se radi na način da zadovolji grafičke standarde. Ti grafički standardi osiguravaju vrhunski kvalitet štampanih materijala. Kod dizajna za štampu koriste se fotografije visoke rezolucije minimalno 300 dpi i vektorski elementi. Slike ili fotografije koje se koriste kod dizajna za štampu pretvaraju se u CMYK režim boja koji je standard za offset štampu. Ono što je također bitno kod dizajna za štampu je ostavljanje prepusta (bleed) za finalno obrezivanje. Veličina prepusta za obrezivanje je 3 mm. Grafički dizajn kataloga. Grafički dizajn letaka. 

Grafički dizajn za online društvene mreže

Grafički dizajn za online marketing i društvene mreže se razlikuje od grafičkog dizajna za print i štampane materijale. Grafička rješenja za digitalni marketing i društvene mreže. Grafički dizajn za Facebook. Grafički dizajn za Instagram. Grafički dizajn za LinkedIn. Rezolucija za grafički dizajn za društvene mreže je 72 dpi. Slike i fotografije za online grafički dizajn se pretvaraju u RGB režim boja koji se koristi za prikaz na ekranu. Za svaku društvenu mrežu posebno se izrađuju grafička rješenja po uputama izabrane društvene mreže. To se radi zbog što boljeg i optimiziranijeg prikaza na ekranu. Grafički dizajn za Facebook objave. Grafički dizajn za Instagram objave. Grafički dizajn za LinkedIn objave.

Najčešće postavljana pitanja za grafički dizajn

Grafički dizajn je vrsta primijenjene umjetnosti koja najčešće uključuje kombinovanje tipografije, ilustracija, fotografija i štampe kako bi se vizuelnom komunikacijom prenijela neka ideja ili poruka, u svrhu informisanja, uvjeravanja ili edukacije.

Grafički dizajn za štampane materijale i grafički dizajn za društvene mreže.

Za sve štamparkse proizvode i grafički dizajn za društevene mreže.

Kupac mora poslati logitip kompanije, kondtakt podatke i fotografije koje želi koristiti.

E slika
VRLO DOBRO
4.5/5

Bazirano na 483 recenzije

VRLO DOBRO
4.4/5

“Uvijek sam jako zadovoljan, prije svega jer se naljepnice lahko kidaju i zaljepljuju.” 17.0.10.2022.

VRLO DOBRO
4/5

Hvala na stručnom savjetu i super brzoj isporuci…” 14.09.2022.

VRLO DOBRO
4.4/5

“Roba vrlo dobra, cijena i dostava dobra. Dodatno pojašnjavanje nije potrebno.” 07.09.2021.

ODLIČNO
5/5

“Perfektno – dostava za 2 dana – bila je gotovo nevjerovatna, odmah smo napravili drugu narudžbu.”